Na het gebrek aan tijd tijdens de eerste vrije training, hadden de teams vanmiddag werk genoeg tijdens VT2. Ferrari-coureur Charles Leclerc heeft de tweede vrije training van het weekend als snelste afgesloten. De Monegask was op de straten van Bakoe 0.324 sneller dan teamgenoot Vettel. Max Verstappen eindigde de sessie als vierde op 0.921 seconden van Leclerc.

Het is een druk begin van de tweede sessie van het weekend, en de incidenten volgen elkaar snel op. Veel coureurs zoeken naar grip, waaronder Bottas. Hij zoekt twee keer de uitloopstrook op nadat hij zich verremt, zonder verdere problemen. Onder meer Ricciardo, Vettal, Gasly en Hamilton volgen tijdens de sessie het voorbeeld van de Fin.

Lees ook: VT1: Sessie gestopt nadat putdeksel loskomt, schade voor Russell

Foto: Motorsport Images

Lance Stroll is de eerste die wel problemen oploopt. In bocht twee lijkt de Canadees de bocht niet te halen. Hij probeert nog te corrigeren richting uitloopstrook, maar kan de muur niet ontwijken. Voor Stroll, derde in Azerbeidzjan in 2017, zit de sessie er na een kwartier al op. Zijn crash zorgt ook voor een rode vlag, waardoor de teams nog wat meer tijd verliezen.

In het tweede deel van de training is het Ferrari dat de toon zet. Plekken drie en vier zijn voor Hamilton en Verstappen. Van de rode bolides rijdt Leclerc de snelste tijd. Hij is drie tienden sneller dan teamgenoot Vettel. Verstappen volgt op negen tienden.

Met nog 25 minuten op de klok maakt ook Kvyat kennis met de muur in Bakoe. De Rus verliest de controle over de achterkant van zijn bolide, waarna hij de wagen tegen de wand parkeert. Voor een derde keer dit weekend wordt de rode vlag uitgehaald. Positief voor Kvyat is dat hij voor zijn crash een mooie zesde tijd reed.

Op het einde van de sessie zijn er nog twee close calls. Gasly mist Grosjean maar nipt aan een uitloopstrook, Hamilton en Magnussen tikken elkaar lichtjes aan. Van de midfield teams maken McLaren en Toro Rosso een goede indruk aan de Kaspische zee. Beide wagens van beide teams rijden naar een plek in de top tien. Geen George Russell tijdens VT2, Williams is druk bezig met het heropbouwen van de wagen van de jonge Brit na het euvel in de eerste vrije training.

Lees ook: Williams boos na schade aan auto Russell door losse putdeksel: ‘Onacceptabel’