Lewis Hamilton heeft ook in de tweede training op de Red Bull Ring de snelste tijd neergezet. Zijn titelrivaal Sebastian Vettel was tweede.

Aan het begin van de training is het eerst Hamiltons teamgenoot Valtteri Bottas die bovenaan staat, waarna Ferrari’s Sebastian Vettel zich heel even aan het front meldt, maar het uiteindelijk dus toch weer Hamilton is die het snelst is.

Met een 1:05.483 is de Brit anderhalve tiende sneller dan Vettel, terwijl het gat van kampioenschapsleider Vettel naar Bottas vervolgens weer 0.069 is. De vierde plek is voor Max Verstappen in zijn Red Bull, voor Daniel Ricciardo (eveneens Red Bull) en Ferrari’s Kimi Räikkönen.

Ondanks de snelle tijden is het geen middag zonder problemen voor het Mercedes-duo. Hamilton klaagt herhaaldelijk over een ongespecificeerd probleem (“Something’s wrong en ik heb er aardig last van”) terwijl Bottas opvalt met een wilde spin bij bocht zes, waar hij bijna de muur raakt.

Rally rijden
Spectaculair is ook het optreden buiten de baan – of ver buiten de ideale lijn van de baan, althans – van Carlos Sainz. Zoals zijn beroemde vader, rally-coureur Carlos Sainz senior, drift, harkt en hobbelt hij met zijn Toro Rosso over de kerbs en het gras bij de laatste bochten.

Sainz’ teamgenoot Daniil Kvyat zorgt voor minder vuurwerk, maar wel voor de nodige rook als hij met spoed door het team naar binnen wordt geroepen om de nodige bluswerkzaamheden aan de remmen te verrichten. Bij Red Bull houdt een probleem met de turbo Ricciardo op het eind aan de kant.

Slippertjes
De Red Bull Ring blijkt net als in de ochtend glibberig, glad en verraderlijk, met spinnetjes van Sergio Pérez, Fernando Alonso, Romain Grosjean en – meer dan eens – Marcus Ericsson, die ook een paar keer door het grind ploegt. De Sauber-coureur heeft veel klachten over de balans van zijn auto.

Ericsson komt wel tot 51 rondjes, al rijdt Räikkönen er het meest: 54. De toch al zo geplaagde Renault-rijder Jolyon Palmer blijft op zeven staan en staat, weinig verrassend, vooral in de pits. McLaren valt verder weer in positieve zin op, met Fernando Alonso op P8 en Stoffel Vandoorne op P12.