Lewis Hamilton blijft de snelste man op de baan, maar de Ferrari’s van Alonso en Massa blijven niet ver achter. Button kan na zijn versnellingsbakprobleem van vanmorgen toch nog rijden.

Opnieuw wordt de sessie stilgelegd, ditmaal voor een crash van Bruno Senna. De Braziliaan pakt bij het insturen van de laatste chicane iets te veel kerb mee en klapt met de achterkant van zijn Williams in de zogeheten ’Wall of Champions’. De auto, inclusief de nieuwe achtervleugel, is afgeschreven.

Ook de eerste bocht is het toneel van een paar slippartijen. Romain Grosjean gaat er al in de eerste minuten van de training achterstevoren. De achteropkomende Timo Glock moet uitwijken en spint eveneens, maar beide mannen kunnen zonder schade hun weg vervolgen.

Fernando Alonso is zelden op een foutje te betrappen, maar vanmiddag maakt hij er twee. In bocht acht komt de Spanjaard bij het aanremmen op het gras terecht. De eerste keer dat hij die fout maakt moet hij het bekopen met een wilde spin, de tweede keer blijft het bij een bescheiden uitglijder.

Voor de rondetijden maakt het allemaal weinig uit. Lewis Hamilton is net als in de eerste training de snelste coureur op de baan. Op de zachte banden, die het voorlopig verbazingwekkend lang uithouden, is Hamilton zijn rivaal Sebastian Vettel met ruim twee tienden te snel af. Een kwartier voor het eind krijgt Hamilton voor het eerst serieuze concurrentie. Fernando Alonso zet zijn Ferrari op 0,054 seconden van Hamiltons McLaren, terwijl ook Massa erg dichtbij de tijd van Hamilton komt. Geen van beiden slaagt er echter in Hamilton van de eerste plaats te verdrijven.

Jenson Button heeft een problematische middag. Nadat hij in de ochtendtraining lang binnen moest blijven met een koppelingsprobleem, moet zijn McLaren helemaal uit elkaar gehaald worden. Pas in de slotfase van de training kan Button aan de slag. Hij komt tot veertien ronden, op de zachte én de superzachte band, en reikt tot de negende plek.

Het lijkt erop dat Button rijdt met dezelfde versnellingsbak als vanmorgen, zodat de Brit voorlopig niet hoeft te rekenen op een gridstraf. Die andere man die vanmorgen een probleem had, Heikki Kovalainen, is er opvallend genoeg vrijwel vanaf het begin weer bij. Nadat de Fin vanmorgen zijn Caterham aan diggelen reed, heeft het team de auto weer volledig opgebouwd.

 

Klik hier voor de volledige uitslag: