Nadat Nico Rosberg in de eerste vrije training de snelste Mercedes-coureur was, noteerde Lewis Hamilton in de tweede vrije training de snelste tijd. Max Verstappen stuurde zijn Red Bull naar vijfde tijd.

Als alle toppers na een kwartier een tijd hebben gezet, is het Nico Rosberg die het veld aanvoert, terwijl teamgenoot Lewis Hamilton klaagt over een auto die niet helemaal rechtuit wil. Het weerhoudt hem er niet van om enkele minuten later de koppositie over te nemen en een flink gat te trekken naar Rosberg. Sebastian Vettel duikt op zijn beurt royaal onder de tijd van Hamilton, maar de Duitser doet dit op de zachte Pirelli’s.

De Renault van Kevin Magnussen, die in de eerste vrije training nog onder een deken van bluspoeder terug de garagebox in werd gereden, staat ook in de tweede training nog lange tijd onverrichter zake binnen. De Deen meldt zich pas na veertig minuten voor het eerst op de baan. Een eerste tijd van het weekend laat nog even op zich wachten, aangezien hij aan het eind van zijn eerste getimede ronde dusdanig wijd gaat dat hij de ‘voorsorteerstrook’ van de pitstraat in schiet, terug de baan op stuurt, om uiteindelijk via het gras toch voor een gangetje door de pitstraat te kiezen.

Als ook de Mercedes- en Red Bull-coureurs de zachte banden onderbinden, wordt Vettel terugverwezen naar de derde plaats, aangezien Max Verstappen en Daniel Ricciardo niet aan de tijd van de viervoudig wereldkampioen komen. Lewis Hamilton handhaaft zich aan kop.

Aan die rangorde verandert niet veel als er nog een halfuur op de klok staat en de aandacht door de meesten wordt verlegd naar het rijden van de wat langere racesimulaties. Alleen Kimi Räikkönen prikt zijn Ferrari net voor de Red Bull van Verstappen.

In de strijd om P4 in het constructeurskampioenschap lijkt Force India, enkel afgaand op de vrijdag, de betere papieren in handen te hebben. Hülkenberg en Pérez zijn opnieuw beiden sneller dan Bottas en Massa. Het wil ook in de Maleisische hitte nog niet echt vlotten voor het Williams-duo.