Lewis Hamilton heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Italië de snelste ronde gereden. De Mercedes-coureur was iets sneller dan teamgenoot Nico Rosberg. Max Verstappen werd vijfde.

Hamilton rondde het hogesnelheidscircuit van Monza in een tijd van 1:22,801, twee tienden sneller dan Rosberg. De regerend wereldkampioen reed de ronde op de superzachte band. Hamiltons rondetijd was de snelste van de dag.

Bijna een halve seconde achter Hamilton reed Sebastian Vettel in zijn Ferrari naar de derde tijd, op iets meer dan een tiende gevolgd door stalgenoot Kimi Räikkönen.

Lange runs
Net als in de ochtendtraining versloeg Max Verstappen zijn Red Bull-collega Daniel Ricciardo. Verstappen reed op supersofts een beste rondetijd van 1:23,732. Ricciardo moest op die tijd drie tienden toegeven en pakte de zesde plaats.

De meeste coureurs deden in het eerste deel van de training een korte kwalificatiesimulatie, om zich vervolgens toe te leggen op lange runs. Verstappen deed dat op de supersofts, net als Lewis Hamilton. De Brit reed liefst achttien ronden op een set van het superzachte rubber. De lage bandenslijtage lijkt net als vorig jaar de weg te openen voor een-stopstrategieën tijdens de race.

Manor-nieuweling Esteban Ocon moest de training na ruim een half uur staken. Zijn auto viel vlak voor de Lesmo-bochten plotseling stil. Fernando Alonso’s McLaren kwam ook stil te staan, aan het einde van de pits. De Spanjaard kon later alsnog de baan op en werd zevende.