Kimi Räikkönen is in de tweede vrije training het snelst. Als het halverwege gaat regenen, is duidelijk dat hij dat ook zal blijven.

Een typische Maleisische stortbui is het niet, maar toch komt er na drie kwartier trainen flink wat water uit de lucht vallen. Omdat dat zondag ook wel eens zou kunnen gebeuren, rijden de coureurs na een bandenwissel vrolijk verder. Nog geen half uur later is de boel weer zo goed als droog.

Wisselende omstandigheden dus, maar met de snelle tijden is het na die regenbui natuurlijk gedaan. Kimi Räikkönen blijft dus bovenaan, voor Vettel, Massa en Alonso. McLaren komt er opnieuw niet aan te pas:  Perez is elfde, Button twaalfde.

Alle bandensoorten worden tijdens de tweede vrije training ingezet: de eerste minuten na de regenbui wagen verschillende mannen zich naar buiten op regenbanden, maar er worden ook intermediates gesignaleerd. Esteban Gutierez heeft het moeilijk, want hij spint op zijn regenbanden vrijwel direct, terwijl Giedo van der Garde op intermediatebanden ook even achterstevoren gaat. Sergio Perez ploegt door het grind, maar de baan is dan al zover opgedroogd dat er alweer coureurs overstappen naar slicks.

Grote incidenten doen zich niet voor. Nico Hulkenberg toont dat Formule 1-auto’s wel degelijk een achteruitversnelling hebben als hij in de pitstraat spint en met wat behendig heen en weer steken zijn Sauber weer in het juiste spoor zet. Adrian Sutil rijdt de minste ronden van iedereen: na tien rondjes parkeert hij zijn Force India in de pits, waarna het team de auto in een mum van tijd volledig uit elkaar haalt. De aard van het probleem is voorlopig niet bekend, al grapt het team op twitter wel dat het de auto ’uit- en weer aangezet heeft, maar dat hielp niet.’

 

Klik hier voor de volledige uitslag: