Lewis Hamilton is opnieuw de snelste, voordat een regenbuitje snellere tijden niet meer mogelijk maakt.

Het is druk op de baan in de eerste minuten. De teams kunnen op hun weerradar zien dat er regen op komst is dus het is zaak om kilometers te maken voordat het zover is. Max Verstappen en teamgenoot Sainz zijn opnieuw van voren te vinden.

Maldonado en Vettel nemen de nooduitgang bij Mirabeau en veroorzaken zo gele vlaggen. Roberto Merhi verliest zijn auto onder het aanremmen voor de havenchicane en knalt tegen de vangrails. Delen van zijn voorvleugel versplinteren en dat is aanleiding voor een rode vlag, zodat de baan schoongeveegd kan worden. Voordat het licht weer op groen mag, zijn de eerste regendruppels gevallen.

De meeste teams geloven het wel en wachten af tot het droog is voordat ze hun coureurs weer de baan opsturen. Dat is het laatste half uur het geval. De meeste wagens staan op intermediates, alleen Rosberg probeert de full wets.

Uiteraard worden de tijden van voor de rode vlag niet meer verbeterd. Het betekent dat Hamilton opnieuw de snelste is, met 1:17.192, voor Rosberg en de twee Ferrari’s. Sainz en Verstappen zijn zesde en zevende achter Kvyat.