Net als in de eerste training, is Ferrari rivaal Mercedes ook in de tweede te snel af. Nu is het kampioenschapsleider Sebastian Vettel die de tijdenlijst aanvoert.

Vettel, vijfde in VT1, neemt zo het stokje over van zijn Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen, die in de ochtendtraining nog het snelst was, maar in de middagsessie xxx tienden moet prijsgeven op Vettel.

In de eerste training zat Mercedes’ Valtteri Bottas slechts 0.045 achter Räikkönen, maar in VT2 komt diezelfde Bottas meer dan zes tienden te kort op zijn landgenoot en is daarmee derde.

Bottas zit wel voor zijn eigen Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilon. Hamilton kent daarbij een sessie met de nodige schoonheidsfoutjes, al blijven die allemaal zonder gevolgen.

Het wordt echter nog wel even spannend als hij, al blokkerend, de tragere Sauber van Pascal Wehrlein maar net weet te ontwijken bij het induiken van bocht dertien.

Wat opvalt is dat de Mercedes-rijders moeite lijken te hebben hun ultra softs op temperatuur te krijgen. Dat is voor iedereen een paar rondjes werken, maar voor Hamilton en Bottas wellicht net wat meer.

Tijdens de long runs – die traditioneel in het laatste halfuur worden afgedraaid – is Vettel trouwens op super softs bezig, terwijl de Mercedes-coureurs zich dus op het ultrazachte banden concentreren.

Op zeven tienden van Hamilton is het Max Verstappen die vijfde is, voor zijn Red Bull-teamgenoot Daniel Ricciardo. Verstappens sessie zat er echter voortijdig op.

Williams’ Felipe Massa klokt de zevende tijd, op zo’n vier tienden van Ricciardo. Van Massa naar Toro Rosso’s Daniil Kvyat op P17 zit iedereen echter binnen een seconde.

Opvallend daarbij is dat het team van Haas ondanks – of juist vanwege – een overstap naar een andere leverancier veel problemen heeft met de remmen.

Romain Grosjean spint bijvoorbeeld nog een keer, zonder grote gevolgen, al is hij niet de enige die zich verremt of anderzijds in de fout gaat.

Thuisrijder Kvyat gaat een keertje in de rondte, terwijl Grosjeans Haas-teamgenoot Kevin Magnussen zich een paar keer opvallend verremt, net als Saubers Marcus Ericsson en dus ook Hamilton.

Ferrari’s Sebastian Vettel heeft tijdens de sessie overigens wat mysterieuze klachten, zo blijkt uit zijn radioverkeer naar de pits, maar uiteindelijk dus niets wat echt afremt qua snelle rondetijden.