Het team van Haas gaat dit weekend bij de Grand Prix van Rusland rijden met andere remmen. Romain Grosjean en Kevin Magnussen krijgen de nieuwe onderdelen van leverancier Carbone Industrie.

Bij de Grand Prix van Brazilië vorig jaar reed Haas al eens met remmen van leverancier Carbone Industrie, ten faveure van Brembo, waar het altijd mee rijdt. Ook bij de afgelopen testdagen in Bahrein testte Haas met remmen van Carbone Industrie. Bij de eerste vrije training vandaag in Sotsji gaat het team weer met onderdelen van deze leverancier rijden. Of de wissel permanent wordt, is nog niet bekend.

“We houden onze opties open”, zegt teambaas Günther Steiner tegen Autosport. “We gaan zien hoe het gaat in de eerste vrije training en dan moeten we kijken wat we er verder mee gaan doen. Ik hoop dat we ermee kunnen blijven rijden, want het ging goed tijdens de testdagen. De coureurs zijn er tevreden mee en ze waren consistent, dat is het belangrijkst. We willen naar het punt waar we geen remproblemen meer hebben.”

Romain Grosjean
De Amerikaanse renstal kampt al sinds de entree in Formule 1 vorig jaar met remproblemen en met name Romain Grosjean heeft zich daar meerdere keren over uitgesproken. De Fransman was na de testdagen in Bahrein wel te spreken over de nieuwe remmen.

“Het voelt beter, net als vorig jaar in Brazilië”, zei hij toen na afloop van de eerste testdag. “We moeten kijken of het allemaal werkt met onze motorinstellingen. We hebben veel data verzameld en daar kan het team mee aan de slag.”

Remmen

De remmen van Carbone Industrie zorgen voor een lach op het gezicht van Romain Grosjean.