Net als de ochtendsessie domineert Sebastian Vettel de tweede vrije training op Austin. Hij is ruim zeven tienden sneller dan teamgenoot Webber en Alonso.

De namen van Rosberg, Webber en Massa komen voorbij aan de top van de tijdenlijst in de eerste drie kwartier, wanneer de meeste coureurs nog op de harde banden rijden. Waneer de topcoureurs de medium compound laten monteren, is Mark Webber lange tijd de snelste in de tweede vrije training met 1:38.475. Nog altijd langzamer dan de snelste tijd van teamgenoot Vettel in de ochtend. De Duitser staat lange tijd werkeloos toekijken in de pitbox, terwijl het team een mogelijk probleem aan zijn auto onderzoekt.

Als hij weer naar buiten kan, rijdt Vettel met 1:37.718 meteen weer de snelste tijd. Alonso is één honderdste achter Webber derde. Zijn laatste kans op een snelle ronde wordt verpest door Pérez, die hem blokt in de laatste bocht.

Net als in de ochtendsessie zijn de zes snelste tijden voor de coureurs van Red Bull, McLaren en Ferrari. Afgezien van een enkele spin gebeurt er weinig. De eerste botsing op het Circuit of the Americas komt tot stand tussen Vergne en Kovalainen, die de Toro Rosso over het hoofd ziet en instuurt. Het komt Kovalainen op een lekke band te staan, terwijl Vergne een beschadigde voorvleugel heeft.

Bekijk hier de volledige uitslag