Sebastian Vettel heeft de snelste tijd genoteerd in de derde vrije training die voortijdig werd afgebroken vanwege een crash van Kevin Magnussen. Max Verstappen noteerde de tweede tijd na lang bovenaan te hebben gestaan.

De derde vrije training gaat van start onder een bewolkte hemel en het is Rio Haryanto die meldt dat hij zelfs enkele druppels waarneemt. Van echte regenval is echter geen sprake. Het maakt de weg vrij voor Kimi Räikkönen om in eerste instantie de snelste tijd op de klokken te zetten. Dat doet hij op de hardste van de beschikbare compounds. Daar duiken verschillende mensen onderdoor, waaronder de beide Mercedes-coureurs op de ultrasofts, maar ook Max Verstappen en Daniel Ricciardo op de supersofts. De Nederlanders voert op die superzachte banden zelfs lange tijd het lijstje aan.

De eerste die daar na een klein kwartiertje verandering in brengt, is Sebastian Vettel. Maar ook nu geldt: Vettel rijdt zijn tijd op de ultrazachte band. Het verschil bedraagt dan 0.171 seconden. De Ferrari-coureur stampt door en verbetert zijn tijd niet veel later met nog eens zeven honderdsten.

Met nog een dik halfuur te gaan rijdt Verstappen de baan weer op, ditmaal eveneens op de ultrasofts. Het moment valt samen met een uitstapje van Toro Rosso-coureur Daniil Kvyat en opnieuw lichte regenval. Verstappen neemt desondanks ruim de tijd om zijn banden op temperatuur te brengen en gaat er dan eens goed voor zitten. Hij verbetert zich wel, maar niet voldoende om Vettel weer van zijn snelste tijd te beroven.

Ook de Mercedessen gaan herhaaldelijk de baan weer op, maar keren ook even snel weer terug naar de pits, ogenschijnlijk omdat de baan toch net iets te vochtig lijkt voor slicks. Met nog een kwartier te gaan brengt Carlos Sainz echter een hoopvol bericht over aan zijn team en daarmee aan alle teams: “De baan is weer droog.”

Lang kan men niet van die droge omstandigheden genieten, aangezien Kevin Magnussen bij het uitkomen van bocht zeven zijn Renault in de muur parkeert met een code rood tot gevolg. Hij reageert bevestigend op de vraag van het team of hij in orde is, maar de auto is flink gehavend en het team zal aan de bak moeten om de auto op tijd klaar te krijgen voor de kwalificatie.

Met nog 7,5 minuten te gaan meldt race control dat de sessie niet hervat gaat worden. Daarmee mag Sebastian Vettel zich de snelste man in de derde vrije training noemen, vóór Max Verstappen, Nico Rosberg en Kimi Räikkönen. Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo volgen op de plaatsen vijf en zes. Carlos Sainz en Fernando Alonso staan er met de zevende en achtste tijd goed bij, terwijl Sergio Pérez en Felipe Massa de top tien completeren.