Ook in de derde vrije training voor de Grand Prix van Hongarije is het Lewis Hamilton die de snelste tijd noteert. Hij blijft zijn teamgenoot Nico Rosberg één tiende voor. Max Verstappen rijdt de zevende tijd.

Force India is gewoon weer van de partij nadat het de tweede training heeft laten schieten om de oorzaak te achterhalen van de koprol van Pérez in de eerste sessie. Een versteviging van de ophanging moet ervoor zorgen dat er geen herhaling komt van dat incident. 

Pérez en Hülkenberg hebben wat werk in te halen na het missen van de tweede training en gaan dus direct de baan op. Pérez gaat wel weer even dwars, maar blijft ditmaal met alle wielen op de grond. Hülkenberg verliest een stuk bodywork op het rechte stuk. Maar verder is het een productief uurtje voor het team. 

Max Verstappen zet het vroege tempo, terwijl zijn teamgenoot Carlos Sainz nog worstelt met de balans van zijn Toro Rosso. De Ferrari’s nemen na een kwartier het commando over. Zij worden op hun beurt op hun plaats gezet door de Mercedessen die na ruim twintig minuten serieus aan de bak gaan. 

De Force India’s zijn ook de eersten die overschakelen op de zachte banden. Hülkenberg duikt daarmee onder de tijd van Rosberg, Pérez is bijna een seconde langzamer, maar nog wel vierde. Ondertussen is Hamilton nipt sneller dan Rosberg, die opnieuw niet helemaal op zijn gemak lijkt met de remmen van zijn Mercedes. Maar ook Hamilton schiet even rechtdoor in de eerste bocht. 

Ferrari heeft een lastige ochtend. Bij Vettel moet enige tijd gesleuteld worden, terwijl Räikkönen de chicane mist wanneer zijn auto zich vreemd gedraagt. De Fin vraagt of hij een lekke band heeft, maar het team geeft aan dat het een waterlek betreft. Het betekent het eind van zijn training. 

Op de zachte banden melden ook de McLarens zich van voren, maar zij zakken net als de Force India’s weer iets terug wanneer ook de rest van de teams van bandensoort omschakelt, terwijl de Toro Rosso’s juist weer opklimmen. Pirelli heeft berekend dat het snelheidsverschil 1,8 seconde zou moeten bedragen en Rosberg duikt inderdaad bijna anderhalve seconde onder de tijd van Hülkenberg. Hamilton is wederom nipt sneller. Grotere zorg voor Rosberg is dat hij in de slotminuten stilvalt wanneer hij aan het eind van de pitstraat een proefstart wil maken.