Terwijl teamgenoot Kimi Räikkönen zichtbaar ongelukkig was met zijn auto, reed Romain Grosjean voor Lotus de snelste tijd. Met twaalf man binnen een seconde laat de rest van het weekend zich echter moeilijk voorspellen.

Terwijl de meeste coureurs het bij één, hooguit twee, installieronde houden, maken de Caterhams er direct een run van. Charles Pic is daarbij net iets sneller dan Giedo van der Garde, die wel wat langer door rijdt. De hegemonie van de Caterhams is echter van korte duur. Kimi Räikkönen duikt er direct twee seconden onderdoor.  

De rest van het veld gaat er in het vervolg van de sessie ook voorbij, met uitzondering van de Marussia’s en Esteban Gutiérrez die helemaal niet aan het rijden van een geklokte ronde toekomt. Sebastian Vettel rijdt wel veel ronden, de meeste van iedereen, en wacht tot het einde om een snelle tijd neer te zetten. 

Romain Grosjean zorgt voor een fraai retromoment als hij de vonken onder zijn zwartgouden Lotus uit laat spatten door even iets te wijd over de kerbs te gaan. En passant noteert hij ook nog de snelste tijd, al verdringt Lewis Hamilton hem daar al snel weer van. 

Räikkönen oefent zijn rallyskills en drift door de laatste bocht. Dat doet hij echter niet vrijwillig. De Fin klaagt over problemen aan de achterzijde van zijn Lotus. Ook Fernando Alonso heeft zijn auto nog niet helemaal op orde. In de bocht bovenaan de heuvel (richting het aanlokkelijke waterpark) schudt de F138 zijn staart. 

In de slotfase gaat iedereen voor de kwalificatieafstelling en wordt de top van het veld weer door elkaar geschud. Grosjean herovert de koppositie, voor Fernando Alonso en Sergio Pérez. De vreugde voor de McLaren-coureur is echter van korte duur, want hij schuift de bandenstapels in. Daarmee komt ook een eind aan de tijdsverbeteringen. Al weet Pic nog wel voorbij Jules Bianchi te glippen. Hij strandt op twaalf duizendsten van Van der Garde.

Bekijk hier de volledige uitslag