*

VT3: Hamilton nipt voor Vettel, Verstappen P4

André Venema

André Venema

6 oktober 2018 06:10

VT3: Hamilton nipt voor Vettel, Verstappen P4

Lewis Hamilton voerde bij de Japanse GP ook in de derde vrije training de ranglijst aan. Het verschil met zijn enig overgebleven rivaal in de titelstrijd, Sebastian Vettel, was echter wel beduidend minder dan op vrijdag: slechts een tiende. Max Verstappen eindigde op gepaste afstand op P4.

De slottraining leverde de coureurs en teams minder informatie op dan gewenst. Een plaatselijk regenbuitje legde de sessie na ongeveer een kwartier bijna twintig minuten stil. Kimi Räikkönen was in zijn Ferrari daarvoor op droog asfalt de rapste, voor teamgenoot Sebastian Vettel. Hamilton probeerde met de snelste band onder de Mercedes drie keer tevergeefs de tijd van de Fin, die in het vervolg van de sessie nog een korte uitstap naar de grindbak zonder gevolgen maakte, te verbeteren.

In de slotfase slaagde de Brit daar alsnog in (1.29,599), op de voet gevolgd door Vettel. Omdat de sessie drie minuten voor het einde werd afgevlagd na een stevige klapper van Nico Hülkenberg, kwam daar ook niemand meer bij in de buurt. De Duitser stapte geërgerd, maar ongedeerd uit zijn Renault.

 

Lees meer over

Japan Suzuka Vt3