In de laatste momenten van de sessie heeft Lewis Hamilton de snelste tijd van de derde vrije training gerealiseerd. Michael Schumacher en Sebastian Vettel spinden van de baan.

 

Vettel was de eerste die zijn auto in het grind zette. Bij het aanremmen van bocht zes verloor de Duitser de controle over zijn Red Bul. De auto stond muurvast in het grind en Vettels sessie zat erop. Desondanks eindigde hij toch nog als vijfde in de rangschikking.

 

Een paar minuten later volgde Michael Schumacher dat voorbeeld. Hij ging de fout in bij bocht negen en kon evenmin zijn weg vervolgen. In het begin van de training ging Schumacher ook al eventjes door het grind, net als trouwens teamgenoot Nico Rosberg, die in zijn eerste vliegende ronde al rechtdoor schoot in bocht 1.

 

Door de gele vlaggen die de spins van Schumacher en Vettel opleverden, moesten veel coureurs hun geplande kwalificatiesimulatie onderbreken. Lewis Hamilton kon er in de slotfase nog een snelle ronde uitpersen warmee hij Romain Grosjean van de eerste plaats verdrong.

 

Kijk hier voor de complete uitslag: