*

VT3: Hamilton snelste, problemen voor Rosberg

Mischa Bijenhof

Mischa Bijenhof

6 september 2014 12:08

VT3: Hamilton snelste, problemen voor Rosberg
Racepictures

Nadat gisteren Lewis Hamilton de training miste, is vandaag Nico Rosberg het slachtoffer van de aanhoudende technische problemen bij Mercedes. Hij rijdt door een versnellingsbakprobleem maar drie rondjes.

Dankzij een aanmerkelijk hogere baantemperatuur ten opzichte van gisteren – tel er gerust 8 graden Celsius bij op, vanmiddag wordt dat vast nog meer – is er werk aan de winkel voor de teams. De harde banden die Pirelli in een kennelijke opwelling van conservatisme heeft meegenomen naar Monza werkten gisteren immers voor geen meter, maar nu het zonnetje volop schijnt staan de zaken er anders voor. In het eerste halfuur moet er nog eens goed gekeken worden naar de raceafstelling en dus is het volle tanks en rondjes rijden maar.

Dat doet iedereen behalve Nico Rosberg, die na drie afzonderlijke installatierondjes de garage instuurt en daar de rest van de training blijft. Een versnellingsbakprobleem is de oorzaak, zo meldt het team. Even later treft Sergio Perez hetzelfde probleem. Dat de Force India van de Mexicaan is uitgerust met een identieke versnellingsbak zal de zorgen bij Mercedes er niet minder op maken. Perez valt stil in de Curva Grande, direct na de eerste chicane, en kan daar uitstappen. 

De meeste aandacht van de tifosi gaat natuurlijk uit naar Fernando Alonso en Kimi Räikkönen, die gisteren al verrassend dichtbij de kop te vinden waren. Alonso brengt het publiek op de banken door exact dezelfde tijd te rijden als de tot dan toe snelste man Bottas. Op de zachte banden, die in het laatste halfuur tevoorschijn komen, is de Spanjaard zelfs wat sneller dan Bottas, maar nu moeten beide heren Lewis Hamilton voor zich dulden.

De lijdensweg van Lotus, dat in de woorden van Romain Grosjean een ‘verschrikkelijke’ auto heeft, duurt voort. Nu is ook Kamui Kobayashi sneller dan de Fransman. Kobayashi is vastbesloten te laten zien dat hij de snelste man is die in een Caterham kan rijden en toont dat met een opmerkelijke agressieve rijstijl. In elk geval is hij wederom sneller dan Marcus Ericsson, die een volle seconde toegeeft op zijn teamgenoot.

 

Lees meer over

Monza Vt1

Gerelateerd