Nadat gisteren Fernando Alonso tot tweemaal toe stilviel langs het circuit, is het nu Sebastian Vettel die met technische problemen kampt.

Red Bull komt niet erg goed voor de dag in de derde vrije training. Vettel parkeert zijn auto in de slotminuten van de training bij de Ascari-bochten en staat dan twaalfde. Teamgenoot Mark Webber rijdt de elfde tijd. De oorzaak van Vettels uitvalbeurt is nog niet bekend.

Verder gebeurt er weinig bijzonders in de laatste training. Fernando Alonso heeft tot vreugde van het publiek lange tijd de beste ronde achter zijn naam, maar uiteindelijk verbetert Lewis Hamilton die tijd met een nauwelijks meetbaar verschil van 0,001 seconde. Paul di Resta is derde, terwijl Felipe Massa vierde wordt. De Braziliaan rijdt rondenlang in het kielozog van zijn teamgenoot over het circuit.

Er worden links en rechts wat rempunten gemist, maar tot veel ophef leidt dat niet. D’Ambrosio komt wat ongelukkig over de kerbstones van de eerste chicane, Narain Karthikeyan schiet er in Ascari even naast maar kan zijn weg eveneens vervolgen.

Wat wel opvalt is dat de harde banden moeiijk op temperatuur komen. Vooral de Mercedessen van Nico Rosberg en Michael Schumacher hebben lang nodig om het rubber op bedrijfstemperatuur te krijgen. En als het spul eenmaal goed warm is, zit er amper verschil tussen de harde en de medium-banden.

Pirelli heeft overigens voorspeld dat de race van morgen slechts een pitstop vereist.

Klik hier voor de uitslag: