Lewis Hamilton heeft in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Engeland de snelste tijd genoteerd. Hij was ook al de snelste in de openingssessie, maar moest in het tweede bedrijf Sebastian Vettel voor zich dulden.

De Ferrari’s zetten de toon aan het begin van de derde training. Brendon Hartley zorgt voor een ander rood tintje. Doordat zijn linkervoorwiel op hoge snelheid afbreekt wanneer hij de rem intrapt, komt hij tollend in de afzetting. Hartley kan zelfstandig uitstappen en naar de doktersauto lopen voor de medische controle die standaard plaatsvindt na een zware klapper (Hartley heeft inmiddels groen licht gekregen voor de kwalificatie, de vraag is alleen of zijn auto er ook klaar voor is).

Na een minuut of tien wordt de rodevlagsituatie opgeheven en de actie hervat. Uit voorzorg houdt Toro Rosso Pierre Gasly de rest van de sessie binnen. Het team wil eerst de oorzaak van Hartleys crash achterhalen en er zeker van zijn dat het zich niet nogmaals zal voordoen.

Aan de buitenkant van de laatste bocht is een verhoogde rand aangebracht, om de coureurs te ontmoedigen een extra wijde lijn te nemen bij het opkomen van het start/finishgedeelte. De nieuwe limiet moet dus even worden verkend. Valtteri Bottas blijft er met enige moeite net binnen, terwijl Daniel Ricciardo het richeltje gewoon vol meepakt.

Mercedes en Ferrari geven elkaar niets toe; Lewis Hamilton en Kimi Räikkönen wisselen elkaar af bovenaan de tijdenlijst. De Brit trekt met minder dan een tiende aan het langste eind, terwijl Valtteri Bottas voor de andere Ferrari van Sebastian Vettel eindigt. Vanwege nekklachten beëindigde Vettel zijn training vroegtijdig. Voor Red Bull zit er niet meer in dan een strijd om de vijfde plaats – die Max Verstappen voor zich opeist, met 0,06 seconde voorsprong op Daniel Ricciardo – waarbij Sauber en Haas nog aardig wat tegenstand bieden.