Charles Leclerc heeft de snelste tijd genoteerd in de derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk. Max Verstappen eindigt de sessie als vijfde.

In een warm, maar niet meer bloedheet Spielberg begint de sessie rustig. De Toro Rosso’s zetten aan het begin van de sessie de toon, maar alleen Sainz en de Renaults hebben op dat moment ook een tijd op de klokken gezet. Pas na twintig minuten opent Valtteri Bottas namens de topteams het bal. In zijn opgelapte Mercedes, na de zware crash van gistermiddag, duikt hij ruim onder de tijd van Albon.

Max Verstappen blijft zoals wel vaker lang binnen. Hij kiest er niet voor om de gemiste voorbereidingstijd van gisteren na zijn schuiver in te halen door extra vroeg de baan op te gaan. Teamgenoot Pierre Gasly, die gisteren lekker op dreef was, verliest vermogen en moet onverrichter zake terugkeren naar de pits.

Bij Verstappen geen problemen, hij sluit aan op de vierde plaats. Hij geeft vier tienden toe op Charles Leclerc die Bottas aan kop heeft afgelost. Lewis Hamilton heeft moeite om op gang te komen en staat halverwege de sessie nog maar op de vijfde plaats. Tussen hem en Bottas op de tweede plaats zit echter maar een halve tiende verschil.

Gasly komt met ruim een kwartier te gaan weer de baan op. Hij sluit achter de McLarens als achtste aan, maar nestelt zich er even later tussen. Hij is wel meer dan een halve seconde langzamer dan Verstappen, die niet helemaal gelukkig is met de aangepaste afstelling van zijn auto. Ook op de zachtste banden is Leclerc de snelste, met Hamilton, Bottas en Vettel daar vlak achter.