Zoals te verwachten viel kan ook in de derde vrije training niemand tippen aan de snelheid van Mercedes. Ditmaal is Nico Rosberg het snelst.

Veel teams worstelen met hun auto. Terwijl gisteren nog vooral werd getest op korte runs, zijn vanmorgen de racesimulaties aan de beurt en dat ziet er voor veel teams toch niet best uit. Vooral de harde Pirelli-banden baren veel coureurs zorgen. Jenson Button klaagt over een algeheel gebrek aan grip, waarbij vooral de achterbanden heel snel slijten. Zijn teamgenoot Kevin Magnussen schiet even naast de baan.

Voor Sebastian Vettel is de derde vrije training eigenlijk een soort opwarmoefening. De Duitser miste gisteren een groot deel van de eerste en de gehele tweede training na een elektrisch probleem aan zijn RB10, en kan pas vandaag echt aan de slag met de afstelling van zijn auto. Met twintig ronden is hij dan ook de meest productieve man van het veld. Hij eindigt als tiende, drie plaatsen en twee tienden achter teamgenoot Ricciardo. Die had zich ongetwijfeld ook meer voorgesteld van de derde training, waarin de verhoudingen toch gaandeweg duidelijk zouden moeten worden. Waar Red Bull gisteren nog net achter het oppermachtige Mercedes leek te opereren, is het team nu plots een stuk verder teruggezakt.

Bijzonderheden dan. Pastor Maldonado schiet tweemaal van de baan, al mag je dat inmiddels amper nog een bijzonderheid noemen. Veel kleine uitglijders verder, onder andere van Adrian Sutil die steen en been klaagt over de wegligging van zijn auto. En van Max Chilton, die er dit weekend een tandje bij lijkt te hebben gezet en overal dwars gaat. Maar net als gisteren gaat de Brit over de schreef: Chiltons sessie eindigt in het grind.

Bij Caterham, dat dit weekend een technische reorganisatie bekendmaakte, loopt het al het hele weekend voor geen meter. Kobayashi en Ericsson geven respectievelijk 4,8 en 5,6 seconden toe op de kop en zijn daarmee trager dan de snelste GP2-auto’s.

 

De volledige uitslag: