Hoe de krachtsverhoudingen tussen de topteams zijn, blijft onduidelijk. De regen zorgt in de derde en laatste vrije training voor de GP van België opnieuw voor onduidelijkheid. Mark Webber is net als op vrijdagmiddag de snelste. De Ferrari-coureurs nemen niet de moeite om een tijd neer te zetten.

De baan is nog nat als om elf uur de training begint. Al snel valt de regen bovendien met bakken uit de hemel. Iedereen komt niet verder dan een installatierondje.

Alguersuari is de eerste die na meer dan een half uur de stilte doorbreekt, al snel gevolgd door Vettel. Alguersuari zet de eerste tijd neer, maar die wordt al snel verbeterd door Buemi. De Toro Rosso’s doen het goed. Alguersuari blijft lang eerste in de stand. Pas met nog zes minuten te gaan duikt Webber onder de snelste tijd van de Spanjaard: 2:08.988. Het stukje verjaardagstaart (Webber wordt 35 vandaag) zit hem in elk geval niet in de weg.

Button en Hamilton komen pas in de slotminuten de baan op. Hamilton rijdt naar de tweede tijd, Button is achter Alguersuari vierde. Vettel is vijfde. Bruno Senna ziet zijn naam voor het eerste terug in de toptien, als negende.

De Ferrari’s doen niet veel moeite. Alonso zet niet eens een tijd neer, Massa rijdt één volledige ronde en is voorlaatste.

Bekijk hier de volledige uitslag