Max Verstappen heeft de derde vrije training voor het slotnummer van Formule 1-seizoen 2019 als snelste afgesloten. De Nederlandse Red Bull-coureur was op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi net iets sneller dan wereldkampioen Lewis Hamilton.

0.074 seconde was aan het eind van de slottraining het verschil tussen Verstappen en Hamilton, met Hamiltons Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas die op 0.089 seconde van de snelste tijd als derde eindigde. Verstappens Red Bull-teamgenoot Alexander Albon sloot aan op plek vier, met 0.361 seconde achterstand.

Lees ook: Verstappen na ‘goede’ vrijdagtrainingen: ‘Kunnen nog wel wat verbeteren’

De Ferrari-coureurs eindigden als vijfde en zesde, met Sebastian Vettel voor Charles Leclerc. Opvallend was dat de Ferrari’s razendsnel waren in sector één en twee maar veel tijd verloren in de bochtige, derde sector. Qua sectortijden was het eerlijk verdeeld: Lecerc het snelst in sector één, Verstappen in twee, Hamilton in drie.

Namens Racing Point deed Sergio Pérez achter de drie topteams goede zaken op plek zeven, al was hij bijna een seconde trager dan Verstappen. Renaults Daniel Ricciardo was achtste, voor McLaren-coureur Carlos Sainz. Pierre Gasly (Toro Rosso) maakte de top tien vol.

Lees ook: Waar valt nog voor te strijden in Abu Dhabi?

Grote incidenten deden zich niet voor tijdens de slottraining, op wat coureurs die zich verremden en/of ergens rechtdoor schoten na.
De kwalificatie is om 14:00 uur Nederlandse tijd.