Sebastian Vettel heeft in de derde vrije training, de eerste droge sessie van het raceweekend in Austin, de snelste tijd laten noteren. De Duitser bleef zijn Ferrari-teamgenoot Kimi Räikkönen en Mercedes’ Lewis Hamilton net voor.

Ferrari leek vrijdag te verzuipen op het toen natte Circuit of the Americas, maar kwam in de droge derde training dus bovendrijven. Eerst was het Räikkönen die de tijdenlijst aanvoerde, maar toen in de tweede helft van de sessie de ultra softs omgingen – de snelste en zachtste beschikbare band dit weekend – sprong Vettel in zijn tweede run daarop naar de koppositie.

Vettel zette uiteindelijk een 1:33.797 op de stopwatch, waarmee hij 0.046 sneller was dan zijn teamgenoot. Lewis Hamilton, die dit weekend beslag kan leggen op de wereldtitel, was de snelste van de twee Mercedes-coureurs, op 0.073 van Vettel. Valtteri Bottas zat achter hem op P4, de plekken vijf en zes waren voor de Red Bull-rijders. Max Verstappens achterstand bleef daarbij net onder de seconde, Daniel Ricciardo zat daar net boven op P6.

Grote incidenten deden zich niet voor gedurende de laatste vrije training. Druk was het wel, met veel coureurs die gelijk de pits uit gingen om de eerste droge kilometers van het weekend te maken. Het was ook flink toeren geblazen, want VT3 was zowel wat betreft het weer – het blijft zondag zeer waarschijnlijk ook droog in Austin – als de starttijd de meest representatieve oefensessie van het weekend (rond 13:00 uur lokale tijd, 20:00 in Nederland).

De kwalificatie is zaterdagavond om 23:00 uur Nederlandse tijd. De race start zondag om 20:10 Nederlandse tijd.