Na twee trainingen waarin een Mercedes bovenaan eindigde, is Sebastian Vettel terug op de eerste plaats. Niet Hamilton of Rosberg, maar teamgenoot Webber is in de derde vrije training zijn naaste belager.

Soms vraag je je af wat er gaande is bij de teams. Zo rijden Lewis Hamilton en Nico Rosberg een paar rondjes vlak achter elkaar, waarbij Rosberg de snellere is. Hij komt Hamilton echter niet voorbij, waarna de Duitser besluit gas terug te nemen om zodoende een gaatje te laten vallen voor een vliegende ronde, maar als Hamilton dat even later ook doet, rijden de twee elkaar weer in de weg.

Het is een moeizame sessie voor Jules Bianchi. De Fransman komt wat kilometers tekort nadat hij in de eerste training zijn auto moest afstaan een testrijder Gonzalez, en dat is te zien. Na een kwartier spint Bianchi in bocht negen, even later zien we hem achterop het circuit een bocht missen. Zijn landgenoot Charles Pic kampt met een zacht rempedaal, maar hoort dat er tijdens deze sessie weinig aan te doen is: pas na de training zal de boel ontlucht worden. Lewis Hamilton heeft ook remproblemen, maar hij hem is het een hardnekkige vibratie ‘die vanuit het rempedaal komt maar in de hele auto te voelen is’. Het belet hem niet om na drie kwartier de snelste man op de baan te zijn.

Dat Vettel evenmin achterover leunt, is te zien als de Red Bull-coureur tijdens een snelle ronde schrikt van een langzaam rijdende Toro Rosso voor hem: Vettel zet een wiel in het zand en heeft geluk dat hij de controle over zijn auto niet verliest. Felipe Massa klaagt dat hij overal veel last heeft van overstuur, terwijl Esteban Gutierrez te horen krijgt dat hij hier en daar best wat later kan remmen.

In het laatste kwartier komen de supersofts uit de bandenwarmers, en Mark Webber gaat het als eerste proberen. Hij klokt een tijd van 1:38,018, maar zijn teamgenoot Vettel rijdt daar een minuutje later een tiende van een seconde vanaf. De Mercedes-coureurs komen in hun kwalificatiesimulatie net tekort om de Red Bulls voor te blijven: Hamilton eindigt als vierde, twee honderdsten achter Rosberg. Beide coureurs klagen dat ze in hun vliegende ronde gehinderd zijn. Uiteindelijk is Mark Webber misschien wel het meest tevreden: zijn achterstand van slechts 0,137 seconde op Vettel kan hij in de kwalificatie misschien omzetten in een voorsprong. Want Webber wil er dit jaar toch nog zeker eentje winnen, dat staat vast.