Sebastian Vettel komt onder wisselvallige condities in de derde vrije training als snelste bovendrijven. De Mercedes-coureurs nemen net als Fernando Alonso echter niet de moeite een tijd te noteren.

De sessie gaat van start op een vochtige, maar opdrogende baan. Zowel de intermediates als regenbanden worden gebruikt voor de installatierondes. In beide gevallen is het nog wat glibberen en glijden. Maar volgens Valtteri Bottas zijn de omstandigheden beter dan hij had verwacht. In afwachting van de opdrogende baan doen de meeste coureurs het rustig aan. 

Marcus Ericsson checkt nog even bij zijn engineer of hij DRS mag gebruiken, maar aangezien het formeel nog een natte sessie is, is het antwoord een resoluut ‘nee’. Hij noteert desalniettemin de eerste tijd, maar de Caterhams worden al snel afgetroefd door Toro Rosso. En zij worden weer op hun plaats gezet door de McLaren van Kevin Magnussen. 

Max Chilton moet het ondertussen voor gezien houden met een versnellingsbakprobleem. In plaats van droger wordt de baan juist weer wat natter. Desondanks haalt Daniel Ricciardo ruim een seconde van de tijd van Magnussen af. Sebasbtian Vettel doet het nog een tiende beter.

Romain Grosjean verslikt zich in de laatste bocht en komt dwars over de streep, maar kan schade vermijden. Het is inmiddels gestopt met zachtjes regenen, waardoor hij de dag toch nog afsluit op de vierde plaats. Teamgenoot Pastor Maldonado staat een halve seconde voor hem, Adrian Sutil en Daniil Kvyat er – ondanks een aantal hachelijke momenten – net achter. 

Jules Bianchi stuitert met zijn Marussia rechtdoor in Stowe en komt met zijn neus tegen de bandenstapels tot stilstand. Adrian Sutil was even eerder op hetzelfde punt ook rechtuit gegaan, maar hij kon nog net uit de afzetting blijven. Zelfs Vettel heeft moeite zijn auto op de baan te houden, maar ook hij ontsnapt zonder verdere gevolgen.