Ook in de derde vrije training is Sebastian Vettel het snelst. Het verschil met achtervolger Lewis Hamilton is enorm.

De derde sessie verloopt volgens het inmiddels bekende procedé: iedereen rijdt drie kwartier op de harde banden, om in het laatste kwartier de zachte banden te laten monteren en een kwalificatiesimulatie te doen. Uiteraard rijdt iedereen elkaar daarbij vreselijk in de weg, want plotseling zijn er 22 auto’s op de baan – alleen Massa en Hulkenberg lopen een paar minuten uit de pas.

Het verschil tussen Vettel en tweede man Hamilton bedraagt lange tijd zo’n twee tienden, totdat Vettel onder de vlag doorrijdt en zijn tijd met nog eens drie tienden aanscherpt. Een halve tel, dat is toch wel een erg groot gat naar de achtervolgers, maar Hamilton heeft dan ook maar een rondje om een antwoord te geven op Vettels tijd en slaagt daar dus niet in.

Erg representatief is het beslist niet, want Jenson Button staat op acht tienden achterstand, terwijl Kimi Räikkönen net als gisteren een seconde langzamer is dan de kop, maar daar nu ineens wel mee tot de vijfde plaats reikt. Gisterenmiddag was hij tiende. De Ferrari’s staan op de zesde (Alonso) en achtste plaats, waarbij Felipe Massa een zeer tevreden indruk maakt, ondanks de 1,1, seconde die hij toegeeft op Vettel. De kwalificatie zal ongetwijfeld een beter idee geven van de krachtsverhoudingen.

 

Bekijk hier de uitslag: