Wedstrijdleider Charlie Whiting legt uit waarom hij de start van de Grote Prijs van Australië gisteren met een rondje heeft uitgesteld. Hij wist niet zeker of het veilig was om te gaan rijden, omdat een marshal vlak voor de start een waarschuwingslampje had aangezet.

Toen de coureurs na de opwarmronde weer op hun plek stonden, had de marshal bij de auto van Daniil Kvyat zijn waarschuwingslampje aangezet. Dat wordt gedaan wanneer er een probleem is met een auto of een coureur.

Wedstrijdleider Charlie Whiting zegt tegen Autosport dat zowel hij als zijn collega’s geen probleem konden bespeuren en er dus onzekerheid heerste. “Ik moet er zeker van zijn dat alles veilig is voor de start voordat ik op de knop druk. Ik vond het daarom het veiligst om de coureurs nog een opwarmronde te laten rijden. Maar het was op videobeelden duidelijk te zien dat er niks mis was met de auto van Kvyat.”

Whiting meent dat de dienstdoende marshal die op het waarschuwingslampje drukte misschien last had van de zenuwen voor de start. “Soms doen mensen onverklaarbare dingen als ze onder druk staan.”