Red Bull-coureur Mark Webber is de laatste in een reeks prominenten die zich heeft uitgesproken over de terugkeer van Kimi Räikkönen bij Ferrari. Volgens Webber is Räikkönens overstap van Lotus naar Ferrari vooral goed nieuws voor diens aanstaande teamgenoot Fernando Alonso.

“We weten allemaal dat Fernando een geweldige racer is op wie op zondag geen maat staat, maar zaterdags in de kwalificatie laat hij daarentegen wel eens wat liggen. Met Kimi volgend jaar als zijn teamgenoot, zal dat echter niet meer gebeuren”, denkt Webber hardop in gesprek met Autosport.

“Ik denk dat Kimi ervoor gaat zorgen dat Alonso in de kwalificatie meer uit zichzelf zal halen”, verklaart Webber, die denkt dat Alonso zelf eveneens op positieve wijze tegen de komst van Räikkönen aankijkt: “Volgens mij ziet hij het als een kans om zich tegenover Kimi te bewijzen en heeft hij er ook vertrouwen in dat hij als winnaar uit de tweestrijd zal komen.”

Eerlijk delen
Webber, die verder denkt dat het goed voor de sport en de fans is dat Alonso en Räikkönen binnen hetzelfde team de strijd aangaan, plaats nog wel de kanttekening dat Ferrari er voor moet zorgen dat de werkdruk binnen het team voor beide rijders gelijk is.

“2014 vormt op techisch vlak een grote uitdaging door de ingrijpende reglementswijzigingen, dus beide coureurs zullen de schouders eronder moeten zetten. Ferrari moet er daarbij opletten dat het werk eerlijk verdeeld wordt, want ik denk niet dat Fernando er blij mee zal zijn als hij in zijn eentje voor al dat soort werk moet opdraaien.”

Volgens Webber bestaat er sowieso een risico dat Alonso’s geduld op raakt als Ferrari er in 2014 niet goed bij zit. “Ongeacht wie zijn teamgenoot is, verwacht ik niet dat Fernando erg veel geduld zal hebben als de prestaties tegenvallen.”