Klassementsleider Mark Webber staart zich niet blind op contractverlenging bij Red Bull. “Ik heb het er naar zijn zin, maar alles is nog open.”

Aan The Mail on Sunday laat Webber weten dat hij graag bij Red Bull zou blijven: "Ik heb een goede relatie met de jongens van het team", zegt hij. "We hebben samen veel doorgemaakt en hebben een goede verstandhouding."

Desalniettemin is het volgens Webber ook niet uitgesloten dat hij volgend jaar voor een andere renstal rijdt. "De gang van zaken kan snel veranderen in de Formule 1. Je weet in dit wereldje nooit wat je te wachten staat."

Al vanaf het begin van het jaar doen er geruchten de ronde dat Webber zijn stoeltje in 2011 moet afstaan aan Kimi Räikkönen. Onlangs werd ook de naam van Felipe Massa met de Oostenrijkse renstal in verband gebracht, met name in de Italiaanse media. Sinds Webber in Barcelona en Monaco echter dominant naar de zege reed, gaan er ook stemmen op die suggereren dat Webber gewoon een contractverlenging aangeboden krijgt. De Australiër maakt zich in ieder geval nog niet druk om zijn toekomst: "Het zal zich vanzelf wel oplossen. Ik richt me in de tussentijd gewoon op de volgende race."

"Over een week of zes zal er waarschijnlijk meer duidelijk zijn", stelt de 33-jarige Webber, wiens woorden verder suggereren dat hij niet van zins is om met pensioen te gaan: "Ik ben nog altijd zeer gedreven. Dat is het belangrijkste."