Haas en Kevin Magnussen verlaten Bahrein met gemengde gevoelens. Waar Haas op zaterdag nog ‘best of the rest’ is, zakken ze op zondag als een pudding in elkaar. Romain Grosjean valt uit en Magnussen komt niet verder dan een teleurstellende dertiende plaats. “Onze auto had gewoon geen tempo,” is de Deen duidelijk.

Zaterdagavond zoekt Magnussen tevreden zijn hotelkamer op. Hij heeft zijn Haas in de kwalificatie op plek zes geposteerd. Een etmaal later is de Deen is pak minder tevreden. “De wagen had gewoon geen tempo, we waren van begin tot eind hopeloos. Op de rechte stukken konden we ook al niet verdedigen, het was echt een hopeloze race,” vertelt K-Mag aan Motorsport.com.

De oorzaak van een moeilijke zondag lag voor een groot stuk aan de banden, die hij niet aan het werken kreeg. “Ik had gewoon geen grip. Ik was overal aan het glijden en blokkeren. Het leek wel een compleet andere auto dan tijdens de kwalificatie, heel vreemd.” Ondanks de veelbelovende prestatie op zaterdag, was het team ongerust voor zondag. “We hadden al wel wat zorgen over onze racepace, maar zo slecht hadden we het ook weer niet verwacht.”

Ondanks de Ferrari-motor was de Haas zelfs traag op de lange rechte stukken die Bahrein heeft. “We waren de langzaamste rijders qua topsnelheid. Andere coureurs met Ferrari-motoren vlogen me gewoon voorbij. We reden hier met veel downforce en wisten dat we daardoor topsnelheid zouden inleveren, maar ik had ik dan nog wel een betere pace verwacht. Nu hadden we geen goed tempo en geen topsnelheid. Daardoor zakten we steeds verder weg,” vat Magnussen zijn race samen.

Lees ook: Haas en Toro Rosso halen uit naar ‘klagend’ Renault: ‘Misschien doen zij hun huiswerk niet goed’