Het wordt weer zweten voor de Formule 1-coureurs komend weekend. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten zal het in Austin tropisch warm zijn. Een schrale troost: zo benauwd en klam als in Qatar – waar menig rijder er bijkans aan onderdoor ging – zal het niet zijn in Texas. Hoop op regen hoeft niemand te koesteren: die kans is tijdens het sprintraceweekend nihil.

Vrijdag 20 oktober

De eerste dag van het raceweekend wordt meteen de warmste van de drie. Het kwik stijgt tot 35 graden overdag, waarbij het tijdens de kwalificatie op z’n hoogtepunt zal zijn. Eerder op de dag is het ook al warm, tijdens de vrije training moeten Max Verstappen en consorten de 32 graden trotseren.

Zaterdag 21 oktober

Waar er vrijdag nog een miniem briesje staat, zal het zaterdag nagenoeg windstil zijn op het Circuit of the Americas. Dat betekent dat de warmte zich voor de coureurs laat voelen tijdens de sprint shootout en de sprintrace: het wordt weer zweten. Zo erg als in Qatar wordt het niet, want de luchtvochtigheid bedroeg daar 75 procent. In Austin is dat ‘slechts’ 40 procent. De temperaturen variëren vandaag van 32 tot 34 graden.

Zondag 22 oktober

Tijdens de Grand Prix zullen de omstandigheden nagenoeg gelijk zijn aan die van een dag eerder. Dezelfde luchtvochtigheid en een temperatuur die 32 graden bedraagt tijdens de race. De wind neemt iets toe ten opzichte van de zaterdag, maar zal vermoedelijke geen grote rol gaan spelen.

Lees hier alles over de GP van de Verenigde Staten met o..a. het complete tijdschema


Speciale uitgave

De speciale kampioensuitgave van FORMULE 1 Magazine ligt NU in de winkel. Het magazine is echter nu al digitaal te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland! Lees alles over de bijzondere WK-trilogie van Max Verstappen, ook met unieke fotografie van onze huisfotograaf Peter van Egmond. Met in dit nummer verder o.a:

  • Exclusief interview Oranje-bondscoach Ronald Koeman: ‘Max doet me aan Messi denken’
  • Red Bulls teambaas Christian Horner blijft zich verbazen: ‘Alle superlatieven voor Max zijn op’
  • Fotoserie: Verstappens snelle weg naar de derde wereldtitel
  • Het uitgekiende F1-traject van Jan Lammers en zoon René
  • Gallery: het allermooiste beeld van huisfotograaf Peter van Egmond
  • Columns Noël Ummels en Nelson Valkenburg
  • F1 Insider Graham Watson over FOM’s commerciële belang van een nieuwe superster
  • En verder alles over Max Verstappens kampioensweekend in Qatar!