Pascal Wehrlein denkt dat hij er klaar voor is voor Mercedes te racen, mocht er in 2017 een zitje vrij komen bij het Duits-Engelse kampioenschapsteam.

Dat zou dan het zitje naast Lewis Hamilton zijn, want het contract van Nico Rosberg is – in ieder geval nog niet officieel – verlengd. Mercedes en Rosberg hebben daarbij uitgesproken dat met elkaar verder gaan prioriteit heeft, maar Ferrari zou ook interesse hebben in kampioenschapsleider Rosberg, die vier van de laatste vijf races won.

Formula One Testing, Barcelona, Circuit de Catalunya, Barcelona, Spain, Wednesday 18 May 2016 - Pascal Wehrlein (GER), Manor Racing

Wehrlein denkt dat hij klaar is voor een Mercedes-zitje.

Gevraagd door Motorsport.com of hij zich gereed voelt om eventueel in 2017 bij Mercedes in te stappen, laat Wehrlein (21) blijken dat hij geen twijfel kent: “Ja, ik zou daar klaar voor zijn”, verklaart de Mercedes-protegé die dit jaar voor Manor racet, maar ook nog altijd als testrijder aan Mercedes zelf is verbonden.

Wehrlein, de DTM-kampioen van 2015, zat woensdag weer eens achter het stuur van een Mercedes Formule 1-bolide. Eigenlijk had Esteban Ocon, een andere beschermeling van Mercedes, moeten testen, maar Mercedes wilde wat nieuwe onderdelen evalueren en koos er dus voor de meer ervaren Wehrlein in te zetten.

Op de vraag of de test als een auditie voelde, antwoordt Wehrlein dat dit eigenlijk altijd zo is. “Je moet immers altijd pushen. Je kan niet relaxen, het rustig aan doen en denken dat het allemaal wel goed komt voor volgend jaar en daarna. Je moet altijd tot het uiterste gaan en er het beste van maken.”