*

Wehrlein op pole voor Manor-stoeltje

Daan de Geus

Daan de Geus

3 februari 2016 10:25

Wehrlein op pole voor Manor-stoeltje
Racepictures

De Duitser Pascal Wehrlein leek afgehaakt in de strijd om een Manor-zitje, maar nu Kevin Magnussen naar Renault gaat, heeft Wehrlein ineens de beste papieren in handen.

Dat bericht het Italiaanse Omnicorse, dat zich baseert op een bron bij Mercedes, dat Wehrlein in haar opleidingsprogramma heeft en daarnaast met ingang van dit jaar de motorleverancier van Manor is.

Volgens Omnicorse is er een kans ‘van ongeveer 85 procent’ dat Wehrlein in 2016 voor Manor racet, ook al schijnt er nog geen akkoord getekend te zijn en zag het er eind 2015 juist slecht uit voor Wehrleins Formule 1-kansen.

Formula One Testing Abu Dhabi, Abu Dhabi, United Arab Emirates, Wednesday 26 November 2014 - Pascal Wehrlein (GER), Mercedes AMG F1 Team

Wehrlein is al sinds 2014 testrijder bij Mercedes.

Ommekeer
Eind december 2015 liet Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff immers weten dat er nogal een verschil bestond tussen het bedrag dat Manor vroeg om Wehrlein te laten racen en hetgeen Mercedes te bieden had.

Dat Wehrlein, die afgelopen jaar de DTM-titel pakte voor Mercedes, nu de belangrijkste gegadigde voor een Manor-zitje is, zou komen doordat Kevin Magnussen naar Renault gaat. Dat rapporteert Motorsport.com althans.

Volgens deze publicatie was Magnussen de afgelopen tijd één van de topkandidaten voor Manor, maar hij is door zijn aanstaande deal met Renault nu dus van de markt.

Manor spreekt behalve met Wehrlein ook nog met Will Stevens, Alexander Rossi – de Brit en Amerikaan die in 2015 ook al voor het team raceten – en de Indonesiër Rio Haryanto.

Gerelateerd