De kans dat DTM-kampioen Pascal Wehrlein in 2016 voor Manor in de Formule 1 racet, wordt volgens zijn beschermheer Toto Wolff steeds kleiner.

Volgens Wolff, teambaas en motorsportchef van Mercedes, vraagt Manor te veel geld voor een racezitje en ziet het er dus niet goed uit voor Mercedes-protegé Wehrlein. Ten overstaan van Autosport laat Wolff zich namelijk ontvallen dat de vier miljoen euro die Mercedes wil neerleggen ‘bij lange na’ niet genoeg lijkt te zijn om een Manor-zitje te bemachtigen.

Dat komt omdat Manors 2015-coureurs Will Stevens en Alexander Rossi ook nog in de race zijn voor 2016-zitjes bij het achterhoedeteam, net als GP2-corueur Rio Haryanto. Laatstgenoemde zou daarbij zo’n vijftien miljoen euro kunnen meebrengen, waardoor het prijskaartje dat aan een Manor-stoeltje hangt dus ook gelijk flink is toegenomen.

Dat er coureurs zijn die dergelijke bedragen kunnen meenemen naar een team, is volgens Wolff een slechte zaak. “Als het klopt dat het om dat soort bedragen gaat bij het kopen van een zitje, wordt de Formule 1 echt verpest”, meent de Mercedes-topman die eerder al heeft aangegeven dat Mercedes Wehrlein in de DTM zal houden om zijn titel aldaar te verdedigen in het geval het geen Formule 1-plekje voor hem weet te vinden.