Voor teambaas Toto Wolff kan er geen twijfel over bestaan: Lewis Hamilton heeft het absoluut nog in zich om titels te winnen. Het belangrijkste is echter dat hij het juiste materiaal krijgt om dat te doen. 

Lewis Hamilton is een van de meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de Formule 1. Met zeven wereldtitels, 103 overwinningen en bijna 200 podiums op zijn naam heeft de Brit een bijzonder goede carrière gehad tot nu. Toch moet hij het nu al twee seizoenen lang doen met een auto die niet goed genoeg mee kan komen om voor de wereldtitel te strijden.

Volg FORMULE1.nl op Whatsapp

FORMULE 1 Magazine is nu ook te volgen via een eigen WhatsApp-kanaal. Volg ons en we nemen je voor, tijdens en na een Grand Prix mee in de paddock en op de grid! Bij ons sta je op pole voor nieuws, video's en achtergronden over Formule 1 en Max Verstappen! 🏎️

Dat ligt zeker niet aan de mentaliteit van Hamilton, zo verklaart teambaas Toto Wolff aan Formula1.com. “Als we in staat zijn hem de juiste auto te geven, dan kan hij zo weer voor de titel meedoen. Daar twijfel ik niet aan. Maar het mag duidelijk zijn dat met onze huidige auto, waarmee je nooit echt helemaal op je gemak bent, je goede en slechte weekenden zal hebben.”

Maar het juiste instinct zit er nog in, zo ziet Wolff. “Iedere keer dat Lewis een doel voor ogen heeft, bijvoorbeeld als het gaat om het winnen van de race, dan zie je de echte Lewis weer opduiken. Ik denk dat we hem gewoon die kans weer moeten geven.”

Of het dit seizoen al lukt om Hamilton die auto te geven, daar wil Wolff nog geen uitspraak over doen. Het hangt er namelijk vooral af met wat voor auto Red Bull aan komt zetten. “We willen alles geven en een goede poging doen. Maar ik twijfel er niet aan dat Red Bull de ontwikkeling van de auto van 2023 al vroeg stop heeft gezet en dat ze dus erg sterk zullen zijn in het komende seizoen. Maar wij gaan alles op alles zetten, en we gaan proberen mee te doen in die strijd voorin.”

Bekijk hier alvast de volledige F1-kalender voor 2024


Niet één, maar twee edities om 2024 mee in te luiden: naast het dubbeldikke ‘Jaar van Max’ (132 pagina’s) van FORMULE 1 Magazine ligt nu ook het FORMULE 1 Jaaroverzicht 2023 in de winkel (of bij je thuis als abonnee). Het blad is ook digitaal te lezen en te bestellen, met gratis bezorging in heel Nederland. Herbeleef het seizoen 2023 met ons Jaaroverzicht! Daarin onder andere:

  • Tom Coronel analyseert 2023: Weg met de oude garde!
  • Analyse: Alle tien teams langs de meetlat
  • De beste themaverhalen van alle 22 Grands Prix
  • Race-analyses door Coronel en Bleekemolen
  • Technisch jaaroverzicht: de opkomst van Aston Martin en McLaren
  • Alle cijfers van 2023 (en de eeuwige statistieken!)
  • Onderscheidende fotografie: het mooiste beeld van een fraai jaar
  • En nog veel meer!