Jenson Button rijdt ook volgend jaar voor McLaren. Dat heeft Martin Whitmarsh, de teambaas van de renstal uit Woking, aan de Daily Telegraph verklaard.

Het contract van Button loopt aan het eind van dit jaar af, maar McLaren heeft een eenzijdige optie om de wereldkampioen van 2009 nog één jaar langer bij het team te houden.

Deze optie is vooralsnog niet gelicht omdat Button en McLaren in onderhandeling zijn getreden over een nieuw, verbeterd en langer contract. Hoewel deze nieuwe overeenkomst nog niet beklonken is, betekent dit volgens Whitmarsh geenzins dat Button aan het eind van het jaar kan vertrekken als het team en de coureur niet tot een akkoord komen.

“Jenson rijdt volgend jaar voor McLaren. Punt uit”, aldus Whitmarsh tegenover de Daily Telegraph. “Wij weten dit en Jenson weet het ook. Het is geen ingewikkelde zaak.”

Whitmarsh geeft echter wel aan dat – totdat de deadline voor de huidige optie op Button daar is – de onderhandelingen over het nieuwe contract doorgaan. De teambaas, die zeer gecharmeerd is van Button, wil hem namelijk graag voor meer dan één jaar aan McLaren binden: “We spreken nu over een deal die Jenson misschien wel tot het eind van zijn carrière bij McLaren houdt”, deelt Whitmarsh mede.

“Wellicht hebben we het dan over een periode van drie jaar, maar misschien ook wel over vijf seizoenen”, vervolgt Whitmarsh, die zelfs daarna nog een toekomst voor Button bij McLaren ziet. “Jenson is een heel intelligente en fitte kerel, die nog altijd hongerig is naar succes.”

“Hij kan op termijn dus een soort van ambassadeur van McLaren worden. Door zijn ervaring is hij namelijk ook zeer waardevol voor andere projecten waarop wij ons beraden, zoals bijvoorbeeld Le Mans en de GT-racerij”, besluit de teambaas van McLaren.