Hoewel Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren, herhaaldelijk heeft aangegeven dat het team uit Woking verder wil met Jenson Button en Sergio Pérez, laat hij zich nu toch ook ontvallen dat McLaren en Kimi Räikkönen wellicht met elkaar in onderhandeling zullen treden.

Whitmarsh liet voor de Grand Prix van België opteken dat Räikkönen – wiens contract met Lotus na dit jaar afloopt – niet naar McLaren komt. “Wij willen verder met Jenson, terwijl Sergio – gezien hoe het dit jaar is verlopen – nog een kans verdient”,  sprakt Whitmarsh, die opties heeft om Button en Pérez ook in 2014 bij McLaren te houden, maar deze nog niet heeft gelicht.

In een nieuw interview met Formula1.com laat Whitmarsh nu deels hetzelfde optekenen. “We hebben onze coureurs dit jaar niet de auto gegeven waar ze recht op hebben, maar ze hebben het team op een geweldige manier vertegenwoordigd en ik denk dus dat ze volgend seizoen een nieuwe kans bij ons verdienen. Als we ze een auto geven die goed genoeg is, zijn ze allebei in staat races te winnen.”

Räikkönen
Ondanks deze uitspraken geeft Whitmarsh toch het volgende antwoord op de vraag of hij er wel eens over heeft nagedacht Kimi Räikkönen – die eerder van 2002 t/m 2006 voor McLaren reed – terug te halen: “Zeker. Kimi is een geweldige coureurs en ik ben altijd een grote fan van hem geweest. Op het moment doen er veel geruchten over zijn toekomst de ronde, dus we zullen wel zien wat er gebeurt.”

Gevraagd of McLaren één van de teams is waarmee Räikkönen in onderhandeling is, luidt het antwoord van de McLaren-teambaas als volgt: “We hebben vorig jaar met hem onderhandeld, maar toen kwam het om uiteenlopende redenen niet tot een akkoord. Dit jaar hebben we niet met elkaar gesproken. Nog niet, althans.”

De kans dat het daar nog van komt, zit er dus in? “Dat zou kunnen”, erkent Whitmarsh. “Het is duidelijk dat Kimi weg wil bij Lotus. Ik heb persoonlijk niet het gevoel dat het hem gaat lukken naar een ander team over te stappen, maar we zien wel hoe het afloopt.”

Foto: Whitmarsh en Räikkönen in 2005, toen de Fin nog voor McLaren reed. © Sutton Images.