Hoewel de MP4-27 er volgens McLaren-teambaas Martin Whitmarsh fraai uitziet, zit het mooiste volgens hem onderhuids.

 

“Het is een prachtige auto”, zegt Whitmarsh. “Hiermee openen we de aanval op de wereldtitel. Er zijn duidelijke visuele verschillen met zijn voorganger, maar de grootste veranderingen zijn niet zichtbaar. Voor ieder systeem zijn frisse ideeën uitgewerkt.”

 

McLaren eindigde de afgelopen twee jaar als tweede in het constructeurskampioenschap. “We zijn vastbesloten om een plekje hoger te komen”, stelt Whitmarsh. “Zoals ieder jaar is de titel ons doel. De concurrentie is sterk en de topteams zitten dicht bij elkaar in de buurt, maar ik weet zeker dat we er alles aan hebben gedaan om voor het kampioenschap te kunnen gaan.”

 

McLaren-coureurs Lewis Hamilton en Jenson Button zijn twee van de maar liefst zes wereldkampioenen die dit jaar aan de start verschijnen. “Van onze rijders kunnen we niet meer verlangen”, meent Whitmarsh.

 

“In mijn ogen hebben we de beste bezetting met een perfecte mix van ervaring, snelheid en agressiviteit. Ze vullen elkaar goed aan en kunnen bovendien uitstekend met elkaar opschieten. Maar op de baan willen ze elkaar verslaan. Zo sporen ze elkaar aan.”