Bij zijn eigen team heeft Martin Whitmarsh volgend seizoen geen plek meer voor Sergio Pérez, maar de teambaas van McLaren doet achter de schermen zijn best om de Mexicaan elders onder te brengen.

Pérez liet vorige week zelf weten dat zijn tijd als McLaren-coureur al na één seizoen tot een einde komt, aangezien het team niet met hem verder wil in 2014 en in de persoon van Kevin Magnussen zelfs als een vervanger heeft gevonden.

Ondanks die beslissing spant McLaren-teambaas Martin Whitmarsh zich er naar eigen zeggen echter voor in om Pérez bij een ander team onder te brengen. “Ik probeer hem ergens binnen te krijgen”, vertelt Whitmarsh aan de BBC, waarbij hij benadrukt dat hij niet vindt dat McLaren – ondanks dat Pérez dat wel vindt – rijkelijk laat was met de beslissing de coureur te dumpen: “Absoluut niet”, stelt Whitmarsh.

“Aan die beschuldigingen heb ik geen boodschap”, vervolgt hij. “Iedereen die de situatie in perspectief plaats, zal namelijk zien dat er geen zitjes voor Sergio verloren zijn gegaan door de timing van onze beslissing, en dat heb ik Sergio zelf ook verteld.”

“Het klopt dat er bij Ferrari, Mercedes, Red Bull en Toro Rosso geen plek meer is, maar Sergio was daar toch niet in beeld. In die zin heeft hij – behalve bij Williams, dat ook vorige week haar keuzes maakte – dus geen stoeltjes misgelopen. Bij Lotus, Force India, Sauber, Caterham en Marussia zijn immers nog plekken vrij.”

Aanbeveling
Whitmarsh heeft bij twee van die teams een goed woordje gedaan voor Pérez, zegt hij. “Ik heb Lotus en Force India, wat twee goede teams zijn, gebeld om te Sergio aan te bevelen.”

Pérez verdient namelijk een plekje in de Formule 1, vindt Whitmarsh. Dat hij geen plekje bij McLaren meer verdient, is een andere zaak, zo verduidelijkt de teambaas van de formatie uit Woking: “Over waarom wij niet met hem verder gaan, wil ik niet uitweiden. Het gaat voor ons ook helemaal niet om wat Sergio verkeerd deed, maar eerder om hoeveel potentieel wij zagen in Kevin Magnussen.”

“Het komt eigenlijk puur door Kevin dat Sergio bij ons buiten de boot is gevallen. Als Kevin er niet was geweest, was het een heel ander verhaal. Kevin is echter het grootste talent buiten de Formule 1, wat iedereen in de paddock ook zal beamen. Wij hebben geprobeerd hem elders onder te brengen, maar dat lukte niet. We hebben daarop maar besloten om zelf voor Kevin te gaan.”