Martin Whitmarsh gelooft nog in de titelkansen van Lewis Hamilton. Dan moet McLaren er alleen wel voor zorgen dat hij een auto heeft die de resterende zes races aan de finish komt.

Hamilton viel in Singapore in leidende positie uit met een kapotte versnellingsbak. De race daarvoor, op Monza, haalde teamgenoot Jenson Button de eindstreep niet. Hamilton staat door zijn uitvalbeurt nu 52 punten achter op Alonso.

“We hebben een redelijk snelle auto maar ik heb liever dat we nu alle wedstrijden finishen”, zegt teambaas Whitmarsh. “Dat moet de benadering zijn voor de slotfase van dit kampioenschap. Lewis moet alle races nu finishen. Hij kan kampioen worden, maar dan moet hij wel zes keer de vlag halen met dezelfde snelheid als dat we nu hebben.”

Whitmarsh vond dat Hamilton volwassen reageerde op het uitvallen. “Hij springt er goed mee om en liet het team niet vallen. We zijn natuurlijk erg teleurgesteld maar hij staat er goed voor. Er zijn nog zes wedstrijden te gaan waarin Lewis 150 punten kan pakken. Wij gaan er alles aan doen dat hij die allemaal kan pakken.”