De MP4-27 die McLaren als haar nieuwe auto voor 2012 gepresenteerd heeft, is een uitgeklede versie van de auto die straks in Australië aan de start zal staan. Dat verklaart teambaas Martin Whitmarsh.

 

In gesprek met het Duitse Auto, Motor und Sport vertelt Whitmarsh dat de MP4-27 die McLaren afgelopen woensdag aan de wereld toonde, nog enkele verrassingen verborgen hield: “De auto zal er tijdens de tests in Jerez heel anders uitzien dan tijdens de prestentatie”, verklapt hij alvast.

 

“Zelfs tijdens onze eerste shakedown zaten er al nieuwe onderdelen die vers van de fabriek kwamen op de auto, en dat zal ook in Jerez en daarna in Australië het geval zijn”, benadrukt de teambaas dat de technische mensen in Woking niet stilzitten.

 

Whitmarsh bevestigt verder dat McLaren tijdens de presentatie enkele delen van de auto verborgen heeft gehouden met plastic kappen: “De uitlaatinstallatie was van plastic gemaakt. Bij de uiteindelijke versie waarmee we gaan racen zal dat wel anders zijn”, lacht hij, zonder verder prijs te geven hoe de auto verder nog gaat veranderen.

 

McLaren is uiteraard niet het enige team dat enkele facetten van haar nieuwe bolide verborgen heeft gehouden tijdens de onthulling. De Ferrari F2012 is bijvoorbeeld gepresenteerd met een oude voor- en achtervleugel, die nog voor de eerste race vernieuwd zullen worden.