McLaren-teambaas Martin Whitmarsh houdt Sam Michael niet verantwoordelijk voor de blunders in de pitstraat. Hij ziet in de Australiër zelfs een potentiële opvolger.

Michael stapte na zijn vertrek bij Williams over naar McLaren als sportief directeur. Dat er tijdens de pitstops van McLaren herhaaldelijk fouten worden gemaakt, kwam hem al op veel kritiek te staan. Volgens Whitmarsh is dat niet terecht.

“De afgelopen twee races hebben we de snelste pitstop genoteerd”, verdedigt Whitmarsh tegenover Autosport zijn nieuwe collega. “Daar heeft niemand het over, iedereen richt zich op wat er misgaat. Dat is logisch, maar het verontrust ons niet.”

“Sam heeft geen gelukkige start gekend, maar hij komt er wel weer bovenop”, vervolgt Whitmarsh. “Hij is sterk en uitgesproken. Dat sprak me ook aan in hem. Hij was de man die we nodig hadden.”

“Hij heeft ongetwijfeld de ambitie om mijn rol over te nemen”, vervolgt Whitmarsh. “Dat is een gezonde situatie. Er was niemand in het bedrijf die mijn functie ambieerde. Sam heeft het in zich om een goede teambaas te worden.”

Lees in het komende nummer van Formule 1, dat donderdag 12 juli verschijnt, een uitgebreid interview met Martin Whitmarsh.