Martin Whitmarsh legde zijn taken als teambaas van McLaren al in januari neer, maar stond nog wel onder contract bij het team uit Woking. Inmiddels is ook dat echter niet meer het geval, meldt McLaren.

Afgelopen januari werd duidelijk dat Whitmarsh’ dagen bij het Formule 1-team van McLaren geteld waren, met de terugkeer van Ron Dennis aan het roer als ceo van de overkoepelende McLaren Group.

Dennis, die de positie van ceo over nam van Whitmarsh, begon direct met reorganiseren, waarbij hij onder meer de functie van teambaas – een rol die tevens werd vervuld door Whitmarsh – schrapte, want hij vond het idee van een traditionele teambaas achterhaald.

Nog in dezelfde maand werd de van Lotus afkomstige Eric Boullier als racing director aangesteld, zodat de taken die voorheen door één enkele teambaas werden vervuld, tegenwoordig gedeeld worden door Dennis, Boullier en coo Jonathan Neale.

Whitmarsh bleef – ondanks dat hij niks meer te doen had – echter wel officieel onder contract staan bij McLaren en is nu pas definitief uit dienst getreden, meldt het Britse Autosport, dat dit bevestigd heeft gekregen door McLaren.

Hoewel McLaren niets loslaat over de regeling waarmee Whitmarsh het team na 24 jaar trouwe dienst verlaat, maakt het nog wel duidelijk dat de breuk met de oud-teambaas en voormalige ceo ‘op vriendschappelijke wijze’ is verlopen.