Sinds Sergio Pérez zijn handtekening zette onder een contract met McLaren heeft hij geen punt meer gescoord. McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is niet bang dat hij een kat in de zak heeft gekocht.

Voor de derde race op rij kwam Pérez niet tot scoren. In Japan spinde hij van de baan bij een poging om Lewis Hamilton te passeren en in Zuid-Korea was hij betrokken bij de schermutselingen na de start.

“Hij is jong en wispelturig”, verklaart Whitmarsh, nadat Pérez in India zijn band lek reed op de voorvleugel van Daniel Ricciardo. “Soms zit het tegen, maar zijn achtste plaats in de kwalificatie was juist erg knap. Hij is snel en wil verder naar voren. Hij moet nog veel leren, maar dat is normaal bij een 22-jarige.”

Pérez staat officieel nog tot eind 2012 onder contract bij Sauber, dus het contact met zijn nieuwe werkgever is schaars. “Ik heb nog niet veel tijd met hem doorgebracht”, zegt Whitmarsh. “Maar in de gesprekken die we hebben gehad, kwam hij over als een intelligente en ambitieuze jongeman. Ook heeft hij de juiste mate van bescheidenheid. Als wij een wereldkampioen van hem kunnen maken, hoeft hij zich minder bescheiden op te stellen.”

Whitmarsh overweegt een poging te wagen om al eerder in de winterpauze te kunnen beschikken over Pérez, maar wil Sauber niet tegen het zere been schoppen. “We moeten respecteren dat hij nog in dienst is van Sauber”, aldus Whitmarsh. “Ze begrijpen waarom Sergio deze beslissing heeft genomen en gaan daar zeer prettig mee om. We hebben een goede verstandhouding met Sauber, maar het zou niet gepast zijn om hier nu over te beginnen.”