Jenson Button bezorgde McLaren in Brazilië de zevende overwinning van het jaar. Het was echter niet genoeg voor de tweede plaats in het constructeurskampioenschap, laat staan de titel.

McLaren won evenveel races als Red Bull, maar waar Red Bull aan de haal ging met de rijders- en constructeurstitel, moet McLaren zelfs nog Ferrari voor zich dulden. Lewis Hamilton en Jenson Button eindigden als vierde en vijfde in het coureurskampioenschap, achter Sebastian Vettel, Fernando Alonso en Kimi Räikkönen.

“We hebben veel door de vingers laten glippen”, zegt teambaas Martin Whitmarsh. “Dat is frustrerend. Daarentegen hebben we zeven races gewonnen. Veel teams zouden daar uitzinnig door zijn. Maar voor ons is het een teleurstellend seizoen.”

Whitmarsh houdt zich vast aan de goede optredens in de laatste races van het seizoen. Hamilton won in Austin en was in Brazilië sterk onderweg totdat hij werd geraakt door Nico Hülkenberg, wat Whitmarsh omschrijft als een ‘onfortuinlijk race-incident’.

“We waren sterk aan het eind van het seizoen”, aldus Whitmarsh. “Het zou mooi zijn als we zo verder kunnen gaan aan het begin van 2013. We hebben een stevig fundament en aangezien de reglementen nagenoeg ongewijzigd blijven, moeten we volgend jaar opnieuw een goed pakket kunnen hebben. Dan moeten we er alleen voor zorgen dat we al onze kansen verzilveren.”