Martin Whitmarsh is niet laaiend nadat Lewis Hamilton dankzij een haperende McLaren in leidende positie uitviel in Abu Dhabi. “Het is niet iets chronisch.”

Hamilton controleerde de Grand Prix in Yas Marina tot zijn benzinedruk wegviel. Whitmarsh wil Mercedes niet de schuld geven van Hamiltons uitvalbeurt. “Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Mercedes doorgaans erg betrouwbaar is. Uitvalbeurten horen bij autoracen. Dit was niet iets chronisch.”

“Lewis verdiende deze race te winnen”, stelt Whitmarsh. “Vanaf de eerste meter reed hij fenomenaal. Wij dachten allemaal dat hij de race met gemak ging winnen. Hij had de snelheid en paste goed op zijn banden. Dat maakt het extra vervelend.”

Ook vervelend is dat McLaren nu geen enkele kans meer maakt op beide titels. “We hebben een snelle auto maar het kan altijd beter”, beseft Whitmarsh. “Zo werkt het spelletje. Je moet het aantal punten pakken waarop de wagen recht heeft. Dat is ons dit jaar niet altijd gelukt. Ik wil graag de laatste twee races winnen omdat ik nog niet te veel over volgend jaar wil praten.”