McLaren-teambaas Martin Whitmarsh heeft het wederom opgenomen voor zijn coureur Sergio Pérez, die na de race in Monaco niet voor de eerste keer op kritiek van zijn collega’s kon rekenen vanwege zijn agressieve rijstijl.

Pérez was hoe je het ook wendt of keert één van de meest opvallende coureurs tijdens de Grand Prix van Monaco. De Mexicaan vocht duels uit met zijn teamgenoot Jenson Button en met Fernando Alonso en Kimi Räikkönen, en dat ging niet altijd even hartelijk.

Hoewel Pérez zich na afloop van geen kwaad bewust was, waren Räikkönen – die een lekke band opliep bij een mislukte inhaalpoging van Pérez – en Alonso niet te spreken over het rijgedrag van hun collega. “Als Sergio denkt dat het aan mij is om voor hem aan de kant te gaan en een ongeluk te vermijden als hij veel te hard op de chicane afkomt, dan heeft hij er niet veel van begrepen”, stelde Räikkönen.

Tegenover de camera’s van de BBC sprak Räikkönen – die Pérez over de boordradio al voor ‘idioot had uitgemaakt – nog duidelijkere taal: “Praten helpt niet, dus misschien moet iemand Sergio maar eens een klap in zijn gezicht geven.”

Alonso drukte het wat netter uit: “Ik denk dat alleen McLaren gelukkig is met de manier waarop hij heeft gereden”, verklaarde de coureur die zich gedwongen voelde de chicane af te snijden om een botsing met Pérez te vermijden en als straf zijn plek aan Pérez moest afstaan.

Whitmarsh in de verdediging
McLaren-teambaas Martin Whitmarsh neemt het, net als eerder na de Grand Prix van Bahrein, toen de rijstijl van Pérez ook al bekritiseerd werd, in gesprek met Autosport voor zijn coureur op: “Ik denk dat er in dit geval niet veel is om over te klagen. Dit soort dingen gebeuren nu eenmaal in Monaco en ik ben juist blij dat Sergio zoveel strijdlust heeft getoond.”

“Je kunt in duel met een andere coureur soms te ver gaan, maar ik denk dat Sergio gisteren een paar geweldige inhaalacties heeft uitgehaald”, vervolgt Whitmarsh, die van mening is dat het incident tussen Pérez en Räikkönen ‘op verschillende manieren kan worden uitgelegd’.

“Sergio is van mening dat Kimi hem niet genoeg ruimte gaf en hem afkneep, terwijl Kimi waarschijnlijk zal zeggen dat hij simpelweg zijn positie verdedigde en Sergio te agressief het duel in ging.”

“Het was ook een stoutmoedige actie van Sergio, maar als je aan het racen bent moet je soms wat extra risico nemen. Als zo’n inhaalactie dan uitpakt, ben je de held, en als het mis gaat eindigt het in teleurstelling.”