*

Whitmarsh: ‘Geen problemen tussen Button en Pérez’

Daan de Geus

Daan de Geus

22 april 2013 14:08

Whitmarsh: ‘Geen problemen tussen Button en Pérez’
Sutton Images

Volgens McLaren-teambaas Martin Whitmarsh is de lucht al geklaard tussen Jenson Button en Sergio Pérez, de teamgenoten die elkaar gisteren met het mes tussen de tanden bevochten op het circuit.

Het ging gisteren hard tegen hard tussen Button en Pérez, die elkaar zelfs herhaaldelijk raakten en na de race van mening verschilden over hoe het er aan toe was gegaan en of het misschien te ver ging.

Button vond dat Pérez, die voordat de twee McLaren-rijders met elkaar aan het wheelbangen waren ook al met zijn voorvleugel tegen Buttons achterwiel aan was gereden, ‘te agressief’ was geweest en ‘niet fair’ racete. Pérez was zich echter van geen schuld bewust en stelde dat ‘Button net zo agressief’ had gereden, al gaf de Mexicaan wel toe dat de duels wellicht ‘een beetje te hard waren’.

Teambaas Whitmarsh meent echter dat er na een goed gesprek inmiddels een streep door het voorval kan: “Jenson was na de race nog vol van wat er allemaal gebeurd was, maar ik heb het er later nog met Jenson over gehad en hij had – aangezien hij een intelligente en volwassen coureur is – al snel door dat Sergio niet de slechterik in dit verhaal is”, vertelt Whitmarsh aan Autosport.

“Jenson begrijpt dat Sergio onder druk staat en iets te bewijzen heeft”, vervolgt Whitmarsh, die vorige week bovendien nog had gesteld dat Pérez meer van zich af moest bijten in de duels en dus ook prima begrijpt dat Pérez zich genoopt voelde zijn tanden te laten zien: “Hij staat onder druk, is jong en moet nog groeien als coureur. In Bahrein ging hij op bepaalde momenten waarschijnlijk iets te ver, maar dat is niet meer dan normaal.”

Whitmarsh denkt dus dat Pérez moet leren wat beter maat te houden wat zijn rijgedrag betreft, maar benadrukt wel dat dit in principe de Pérez is die hij wenst te zien: “Hij liet in Bahrein het vuur en de passie zien die we van hem verwachten, en we willen graag dat hij dat ook behoudt en zo strijdlustig blijft.”

Afsluitend geeft de McLaren-teambaas nog aan dat hij niet verwacht dat de relatie tussen Button en Pérez vervelende vormen aan zal nemen. “Dit zijn twee goede jongens, die prima te managen zijn, terwijl de sfeer tussen de beide kanten van de garage ook erg goed is. De ene kant van de garage wil de andere kant natuurlijk altijd verslaan, maar ik denk dat de onderlinge verhoudingen goed zijn.”

Lees meer over

Button Mclaren Pérez