Martin Whitmarsh verwacht dat Lewis Hamilton een nieuwe langdurige overeenkomst met McLaren zal aangaan. Wanneer dat gebeurt, is volgens hem niet relevant.

Hamiltons contract bij McLaren loopt eind dit jaar af. Whitmarsh is vol vertrouwen dat de partijen tot een nieuwe overeenkomst zullen komen. “Ik verwacht dat we er wel uitkomen”, zegt Whitmarsh. “Lewis maakt al lang deel uit van dit team. We hebben ons tot nu toe geconcentreerd op het lopende seizoen. De media zijn er meer mee bezig dan hijzelf.”

De opties voor Hamilton zijn beperkt, zeker nu Mark Webber bij Red Bull blijft. De Brit heeft zelf aangegeven dat het voornaamste criterium is dat hij een auto tot zijn beschikking heeft waarmee hij races kan winnen. Dat McLaren na enkele zwakke optredens is teruggezakt naar de vierde plaats in het constructeurskampioenschap is volgens Whitmarsh geen reden tot paniek.

“Dat speelt volgens mij geen rol”, zegt Whitmarsh. “Lewis kijkt verder dan zijn neus lang is, en de media hopelijk ook. De komende races gaan we er zoals altijd weer alles aan doen om te winnen.”

Hamilton ziet de zomerpauze als de ideale periode om over zijn toekomst na te denken, maar wat Whitmarsh betreft is het geen probleem als hij langer nodig heeft. “We hoeven er geen data aan te koppelen”, stelt de teambaas. “Beide partijen moeten zich er goed bij voelen. Er is geen noodzaak om een ultimatum te stellen. Al hopen we er voor het eind van het seizoen uit te zijn.”