In de afgelopen drie Grands Prix pakte McLaren drie poles en drie zeges. Het team gaat als de brandweer. Teambaas Martin Whitmarsh denkt alleen niet dat McLaren die vorm kan vasthouden.

“Vorig jaar had ik na zo’n reeks gezegd dat we die vorm gingen vasthouden en door zouden stomen”, stelt Whitmarsh. “Helaas is dat nu niet zo makkelijk meer. Ik ben dom als ik nu zoiets voorspel. We staan nu tweede in beide kampioenschappen.”

“We zijn in vorm en proberen dat ook zo te houden. Knokken blijven we wel”, aldus de strijdlustige teambaas van McLaren met een slag om de arm, want: “Er kan echter nog van alles gebeuren. Ferrari was echt snel op Monza. Mercedes ook en Red Bull had een slechte dag.”

“Het is in ieder geval een geweldig seizoen. Fantastisch. We moeten ons blijven verbeteren want anders zijn we in Singepore nergens. De druk blijft op de ketel. Ik denk dat we een paar aardige verbeteringen hebben voor de volgende race maar wil nog geen voorspelling maken.”

Het is volgens Whitmarsh goed dat McLaren weer écht meedoet om de titels. “Het is een geweldig kampioenschap. Iedereen die dacht dat de rijderstitel al vergeven was, moet dat nu toch terugnemen. Alonso scoort altijd punten en daardoor is hij een lastige tegenstander.”